Nieuws 13 mei 2014

Bouwcombinatie Mobilis - Korteweg start met project Santrijn Oosterhout

Mobilis en Kortweg Bouw, beiden onderdeel van TBI, zijn gestart met de eerste werkzaamheden van het project. Het project, gelegen in het Santrijngebied in het centrum van Oosterhout, betreft een tweelaagse ondergrondse parkeergarage voor 275 parkeerplaatsen met op het dek 20 stadswoningen en 33 appartementen verdeeld over twee appartementengebouwen. De parkeergarage wordt in opdracht van de gemeente Oosterhout gebouwd, terwijl de woningen en appartementen in eigen ontwikkeling worden gerealiseerd.

Bouwcombinatie

Het project wordt uitgevoerd door een samenwerking tussen Mobilis en Korteweg Bouw. Deze samenwerking is vormgegeven in een bouwcombinatie. Dat houdt in dat Mobilis en Korteweg Bouw in dit project als één partij opereren.

Parkeerdruk verlichten

De parkeergarage zal de parkeerdruk in het Santrijngebied, die samenhangt met de aanwezigheid van theater De Bussel en de nabijgelegen winkels, verlichten. De stadswoningen en appartementen voorzien in de vraag naar betaalbare woningen in het centrum van Oosterhout. De appartementen worden verhuurd in het middensegment, de stadswoningen worden door Blauwhoed verkocht.

Planning

Voorbij Funderingstechniek is 7 mei gestart met het uitvoeren van drie bezwijkproeven. In week 21 start Voorbij met het installeren van de damwand en groutankers ten behoeve van de bouwkuip voor de parkeergarage. De parkeergarage wordt in oktober 2015 opgeleverd. De woningen zijn dan reeds in aanbouw en de bouw hiervan zal naar verwachting tot juni 2016 duren